en nl fr
 
 
Week-end des Pars et Jardins de Wallonie 2017 - 10 et 11 juin
Découvrez le programme complet

Park van het kasteel van Attre
 

Praktische info

Kasteel van Attre
Avenue du Château 8
7941 ATTRE
Tel.: +32 (0)68 45 44 60
chateau.de.attre@skynet.be
www.chateauxduhainaut.be

 Tarieven: volwassenen: 4,50 €, kinderen van 6 tot 12 jaar: 3,50 €
Open: van april tot oktober: zondagen en feestdagen van 14.00 tot 18.00 uur
Juli en augustus: zaterdag, zondag en feestdagen van 13.00 tot 18.00 uur

Een korte geschiedenis...

Een legende stelt dat in de 17e eeuw een pseudokluizenaar met de naam Vignou in de toren woonde met diezelfde naam. Met zijn vroom uiterlijk nodigde hij voorbijgangers uit om in zijn woning binnen te komen. Dat was echter een fatale fout, want meerdere onder hen zijn er nooit meer buitengekomen. Wanneer hij ten slotte werd ondervraagd door de rechter, gaf de schurk toe dat hij veertien personen had vermoord en hun lichamen had verbrand in zijn oven. Hij werd uiteraard geëxecuteerd. Sindsdien wordt het woord ‘vignou' in het lokale dialect gebruikt om een schurk aan te duiden.
In de streek
Toeristische dienst van Doornik en omstreken
http://www.walloniepicarde.be

In de streek

Toeristische dienst van Doornik en omstreken
http://www.walloniepicarde.be

Een park vol verrassingen!

Het park telt enkele mooie getuigen van de prieelkunst uit de eerste helft van de 19e eeuw: een Zwitserse chalet, het paviljoen van de baden, ... en ook een erg bijzondere kunstrots in de vorm van een ruïne. (De toegang van het park bevindt zich tegenover het kasteel in Lodewijk XV-stijl.)

Iedereen is welkom!

Bezoek met het gezin: Door de brede grindpaden, omzoomd met talrijke grasperken, verloopt een bezoek met een wandelwagen of kleine kinderen probleemloos.

 

Tuinliefhebbers: Het park is zowel een Engelse tuin als een bospark en telt ook enkele monumenten, zoals de het duivenhuis uit de 17e eeuw of de Vignou-toren, die volgens de legende zou gediend hebben als schuilplaats voor de struikrover ‘Vignou'. De rots is zeker een omweg waard. Deze artificiële grot van 33 meter in preromaanse stijl werd gebouwd in 1788 en diende als observatieplek bij de konijnenjachten, die eenmaal per jaar werden georganiseerd ter ere van de komst van aartshertogin Marie-Christine en haar echtgenoot, de hertog van Saxen-Teschen.

 

Eerste bezoek aan een ‘uitzonderlijke' tuin: Te midden van al deze natuurlijke pracht vinden we enkele curiosa van menselijke hand. Het toppunt hiervan is de kunstmatige rots. Ze is opgebouwd als een ruïne en is een concrete uitdrukking van het romantisme van de 18e eeuw. Alles lijkt de tand des tijds zeer goed te hebben doorstaan. Aan u om het te ontdekken...

 

Plan van de tuinen

Park van het kasteel van Attre

Foto's van de tuinen

 
cliquer sur la photo pour agrandir

Météo

 
wallonie destination qualité
Ce label indique que nous nous
sommes engagés à améliorer
de manière continue la
qualité de nos services.
wallonie commissariat general au tourisme