en nl fr
 
 
Week-end des Pars et Jardins de Wallonie 2017 - 10 et 11 juin
Découvrez le programme complet

Park van het kasteel van Modave
 

Praktische info

Rue du Parc 4
4577 Modave
Tel.: +32 (0)85 41 13 69
info@modave-castle.be
www.modave-castle.beTarieven: de toegang tot het park is gratis!
Geleid bezoek in Frans, Nederlands, Duits en Engels op reservatie: 45 €
Open:
van 1 april tot 15 november alle dagen van 10.00 tot 18.00 uur (gesloten op maandagen die geen feestdag zijn)
Laatste toegang om 17. 00 uur

De legende van de zilveren beelden van het park van Modave

In 1792 drong de luide stem van de revolutie door tot aan de oevers van de Hoyoux. De laatste van het geslacht Montmorency en bezitter van het kasteel werd bang voor bepaalde rijkdommen die hij had vergaard in Modave. Zo was hij in het bijzonder gehecht aan een dozijn zilveren beelden die de uren uitbeeldden. Het ging om robuuste, prachtig gebeitelde werken, zo vertelt de lokale geschiedenis.

Op een nacht in 1792 ging M. de Montmorency, samen met vier betrouwbare mannen, naar de donkere bossen van zijn immens grote park van honderd hectaren, en begroef hij er de twaalf zilveren beelden. Tot op vandaag werd deze schat nooit opgegraven en heeft de aarde het geheim ervan bewaard.
 
Montmorency stierf zonder de verbergplaats opnieuw te laten openen. Eén na één stierven ook de mannen die hem hadden geholpen. Geen van de drie eerste wilde praten... En toen de vierde op zijn sterfbed lag, rond 1850, werd ook hij aangemoedigd om te zeggen waar de geheime plek zich bevond. Maar hij draaide zich naar de muur en zei: "De anderen zijn gestorven zonder iets te zeggen. Dan zeg ik ook niks...".
 
Gebaseerd op een tekst van Abel LURQUIN, verschenen in 1926 in ‘La gazette de Huy'.

 

In de streek

Dienst voor toerisme van het land van Huy
http://www.pays-de-huy.be/

De site ligt in een belangrijk waterwinningsgebied en domineert de vallei van de Hoyoux, van op zijn vooruitstekende rotsen. Het geheel ligt in het hartje van een natuurgebied van 450 hectaren. Dit park in Franse stijl, heringericht in de 19e eeuw, strekt zich net als de tuinen uit naast het kasteel. Het park is bezaaid met rozenperken en aan de buitenkant omheind met taxushagen.

Iedereen is welkom!

 
Een bezoek met het gezin
: Het park, en uiteraard ook het prachtig ingerichte kasteel, vormen een mooi voorbeeld van de kunst uit de Maasstreek dat kan worden ontdekt door heel het gezin. Heel het jaar lang worden er allerlei evenementen voor gezinnen georganiseerd.


Tuinliefhebbers: Dit park in Franse stijl, heringericht in de 19e eeuw, strekt zich net als de tuinen uit naast het kasteel. Het park is bezaaid met rozenperken en aan de buitenkant omheind met taxushagen.


Eerste bezoek aan een uitzonderlijke tuin: De natuurlijke omgeving van het park en het kasteel zijn op zich al het ontdekken waard. Wie van de natuur en van geschiedenis houdt, zal hier zeker zijn hartje kunnen ophalen...

 

Plan van de tuinen

Park van het kasteel van Modave

Foto's van de tuinen

 
cliquer sur la photo pour agrandir

Météo

 
wallonie destination qualité
Ce label indique que nous nous
sommes engagés à améliorer
de manière continue la
qualité de nos services.
wallonie commissariat general au tourisme